dags för lite gotte och inglorious basterds.
PS

Jag har döpt om Ove till Owe. Owe the Owl liksom. Ingen bryr sig, jag vet, men det är min blogg, så jag skriver vad fan jag vill. Suck that. Hehe. 
 
 

hej mina små skohorn!

Hej var det ja.
 
 
Så, vad har jag gjort idag förutom en fantastisk photoshoot med webcamen? Typ inte så mycket; segat, handlat och tvättat ett ton tvätt, vilket tog typ halva dagen bara det. Tvätta är inte så jobbigt, men det tar så jäävla länge. Jag har gjort tortillas också, det var göttkött. Har kollat på volleybollklipp på youtube också. VARFÖR ÄR ALLA SÅ BRA, MEN INTE JAG?!? (Okej, jag kollade typ på USAs landslag, men ändå, hehe)
 
Nope, nu ska jag läsa lite. HÄJ. 
 
 

så gott!
i selfiemode tas det en bild när man rör vid skärmen. älskar när man rör den av misstag.
enda sättet att få en dräglig inomhustemperatur innan läggdags . det stora minuset med denna metod är alla kräk som flyger in....
Nu är det lika varmt här igen,

om inte varmare. GAAAAH. Det får vara fan hur varmt som helst ute (nästan i alla fall), men inne ska det fan inte vara en bastu! Det är 28 grader här inne, och då har jag termometern vid ett fönster, där det är liiiite kallare iom att det faktiskt blrjar svalna lite utomhus till natten. 
 
JA, jag får klaga. 

Mys med MaisBais.

 
 

Vilken dröm!

Det blev faktiskt lite kallare i min lägenhet i natt, dryga 2 grader. Men det viktigaste av allt är att luften blev lite friskare, så det kändes som att det blev mer än en 2 graders skillnad. Detta är första natten på länge jag faktiskt somnat snabbare än på 2 timmar och inte svettats ihjäl under processen samt sovit som en stock hela natten. 
 
Hejhej.
 
Jahapp, vad ska jag göra idag då? Typ ingenting, haha. Ska bara posta min hemförsäkringsansökan, som jag borde gjort för typ 1 år sedansamt posta en retur till Nelly.com, som skickade mig fel jävla vara. Krångla som fan ska det göra, de skickade mig rätt vara och en ny faktura, fast den första fakturan var helt rätt. Så nu har jag två fakturor jag måste betala fast det är samma jävla vara på båda... I och med att jag varit en god medborgare och redan betalat den första korrekta fakturan, så måste jag själv kontakta klarna och begära en återbetalning på varan och sedan betala samma jävla summa igen på den andra fakturan. Och nej, det går inte att bara makulera den andra fakturan. De fuckar upp, men jag måste jobba... Måste dock ge dem att de på kundtjänsten är trevliga i alla fall. 
 
För övrigt så kan jag meddela att det mesta av Ove (min tatuering alltså... Don't judge me!) är läkt nu (bara delar av det gröna kvar, som borde lossna snart). Tror jag i alla fall. Ska in till tatueringsstudion på torsdag hade jag tänkt och visa upp den och bestämma tid för touch up. Lite färger behövs på några ställen och vill fylla på lite mer grönt typ. problemet är att jag åker till Åland på fredag, och jag skulle behöva touch uppa (hehe) den senast på måndag i och med att volleyn börjar den 18nde, de måste hinna läka innan dess. Det känns dock ganska kört, ofta att han kommer ha tid med det liksom. Sååå, jag är lite orolig över det. 

The story of my life.

We are working on the problem and we are trying to solve whatever the problem here is, which is hard as long as we don't know what the problem is. Hard life, haha. 
 
Här kommer lite fabolous webcampics på eder favoritbloggare så här på kvällskvisten. 
 
 
Min klara favorit är den nästsista. Ser ut som en surkärring, vilket passar mig bra, eftersom jag gillar att gnälla på skoj och att spela rummy med min farmor, hennes bror och deras buddies. Lösa korsord är nice också. 
 
För övrigt så har det regnat och åskat idag. åska brukar lätta upp luften lite, eller hur? Well, no. Det är precis lika jävla varmt här inne i min lägenhet som det var innan. Thunder, do your job or gtfo. 
 
Over and out, ta hand om er mina små filifjonkor! (Nej, jag är inte hög. Jag är faktiskt kort som fan.)

mumsfilibabsen
Associationer.

Det är lite spännande vilka associationer man kan få av olika låtar, beroende på när man lyssnade på dem som mest. Ibland är det bra och mindre bra. Det finns flertalet låtar som får mig att bli illa till mods och ledsen, bara för att jag lyssnademycket på dem under en tid då jag antingen inte mådde bra eller då jag läste mycket om katastrofer eller liknande. Jag vet inte så här på rak hand vilka de är, men när jag hör dem komemr det tillbaka och oftast vet jag exakt varför jag känner så. En låt har jag dock koll på nu, och det är Chandelier av Sia, som jag hade på repeat medan jag läste om MH17 och kollade på bilder av lik (don't judge me, kunde inte låta bli, är för nyfiken.) Så nu när jag hör den kommer dessa associationer tillbaka, det är inte speciellt jobbigt, men jag känner av det. 
 
Spännande det här. 

Alltså jag tycker om värme.

Men det behöver inte vara fucking 300 grader + sol + kvavt. Det var perfekt som det var i slutet av maj / början av juni, typ 20 - 25 och sol. Man kunde gå i shorts och linne och man kunde sova om nätterna. Nu är det olidligt varmt i min lägenhet, och när temperaturen sjunker utomhus så sjunker den INTE inomhus. Inte hos mig i alla fall. Någon som har en ac över? 
 
Fast, jag har det hellre så här än -20 grader, snö och blåst. Helt klart. Om det skulle vara så här året runt och inte bara typ 3 veckor så skulle jag lätt investera i en bra ac och så skulle allt jag irriterar mig på lösa sig (förutom myggor). Men det känns lite ovärt när jag bor i ett land som Sverige där medelteperaturen är typ -10 49 veckor av årets 52.
 
 

Har inte så mycket att skriva, så ni får en bild på Maia.

 
 

varning för äckel.

min tatuering ser riktigt äcklig ut just nu på de ställen där den yttre huden inte lossnat än. har läst att de kan göra det, så jag hoppas allt är i sin ordning... hoppas att skiten lossnar snart så jag får se hur den ser ut på riktigt. här kommer en bild. Sorry, haha.
MH17.

Malaysia Airlines är ett otursdrabbat flygbolag. Inom loppet av några månader har de råkat ut för två stora katastrofer. Först MH370 och nu MH17. 
 
Jag blir illa berörd när jag ser på bilderna på kläder, resväskor, kramdjur, böcker, leksaker, kortlekar, pass och andra ägodelar som ligger utspritt på marken. Dessa saker har tillhört någon, som brutalt dog på väg hem eller på resa. Jag blir också berörd av att se bilder på de som var ombord och läsa om deras liv. Det känns surrealistiskt att se deras glada ansikten på bilder och veta att de nu är döda. Helt i onödan. 
 
En stackars kvinna i Australien hade nära och kära ombord på både MH370 och MH17. En flygvärdinna bytte sitt pass för att få komma hem tidigare. En farfar med sina tre barnbarn skulle åka hem till skolstarten. En man som nyss avslutat sina studier skulle till Australien för att börja sitt nya jobb. En kvinna som varit på ett bröllop och semester skulle hem. En man postade en bild på facebook innan han steg på planet och skrev "Om det försvinner - såhär ser det ut". Ödets ironi.
 
Det är 298 människor som dött. Människor med ett liv, med sorger, med glädje, med familjer och vänner. Människor som alla antagligen hade något att se fram emot. Intet ont anade människor som satt på ett plan som aldrig kom fram. 

Mizuno Wave Bolt 3

Idag anlände mina nya volleybollskor med posten. Eller ja, de anlände till Örebro, sedan fick jag själv åka och häta dem. Ingen hemkörning i detta land, haha. Tycker inte riktigt om att de har rätt mycket rosa i sig, men jag får väl fokusera mer på det lila och limegröna/gula istället, haha. Färgglada är de i alla fall, and I like that!
 
 

(Can't someone else) Just do it!

Har velat ha ett par sådana här Just do it-tights ett tag, men alla jag hittat har haft rosa text och varit rätt dyra, så jag har låtit bli. Kika in på stadiums hemsida då de har rea på rätt mycket just nu, och vad fann jag om inte ett par just do it-tights med limegrön text med nedsatt pris. Perfect, tänkte jag och några klick senare var de på väg hem till mig. 
 
 

det är något med katter och väskor......
mina livspartners (crazy catlady ftw)
Ove (japp, jag döpte den till Ove) har börjat fjälla nu, hoppas det går snabbt och att skorporna lossnar snart.
håret har börja växa ut i alla fall, haha.
Körsbärsmania

Jag älskar körsbär och frossar alltid i dem under sommaren, då det är stört omöjligt att få tag på färska resten av året. Tyvärr. Igår åt jag ett helt kilo medan jag kollade på Erin Brockovich... Hehe...
 
 

Gjorde om sköldpaddsvolleybolltatueringen (probably the longest word ever) lite.

Lite hackga linjer och sånt, men det får ni stå ut med, om jag tatuerar den så skulle tatueraren givetvis få fixa linjerna. Har funderat på lacering också, lutar nog mot att jag skulle vilja ha den mitt på höger vad. Minnestatueringen för mamma skulle nog bli någonstans på höger arm, så det blir nog för plottrigt om jag skulle ha denna där också. 
 
Vad tycker ni? Jag tycker den är übersöt! Hehe.
 
 

tatueringar.

Jag har alltid tyck om tatueringar och tyckt att det är snyggt. Har dock alltid tvekat innan då jag tänkt att det typ gör dödligt ont, men nu när jag vet att det är survivable så kommer jag garanterat göra flera. Är till och med sugen på en sleeve, men det börjag nog fundera på ett år eller två ännu, haha. I så fall blir det den vänsta armen, så att ugglan integreras i sleeven. 
 
Jag har i alla fall två tatueringar jag skulle vilja ha till: en minnestatuering till mamma och en volleybolltatuering. När det gäller volleybolltatueringen så har jag alltid tänkt något i stil med detta:
 
 
Men när jag googlade runt lite så hittade jag en annan design på pinterest. Det är inte lika obvious att det är en volleyboll (vilket kanske är bra?), men det är så sjukt söt, och lite mer unik. 
 
 
Så sjukt söt! Vill ha den! Placering är dock lite trickier. Funderar på baksidan av vaden eller övre delen av underarmen kanske. 
 
När det gäller minnestatueringen till mamma så har jag funderat en del. Vill i alla fall ha med ett citat, men ogärna på svenska eller engelska, för jag vill att det i princip bara är jag som vet exakt vad det står. Har inga problem med att berätta vad det står, men vill inte att någon random person på stan bara ska veta direkt vad det står. Funderar på "Te desidero, mater, ubicumque autem sum, tu semper mecum es." vilket betyder "Du fattas mig, mamma, men var jag än är så är du alltid med mig." och sedan 1959 - 1998 i samband med det också. Det är hennes födelseår och dödsår. Antingen nöjder jag mig med bara citatet, eller så lägger jag till en orange tulpan av sorten Princess Irene. Dessa tulpander hademamma i en av sina blomsterrabatter när jag var liten, och hon sa att de var för mig. När detgäller placering är det lite svårare. Funderar på en hel del alternativ; ovandelen av underarmen, runt handleden, längs hela underarmen, på insidan av överarmen, på sidan av vaden.... 
 
Hmm, svåra val, haha. 

But first, let me take a selfie.


Hello.

 

Nya glajjs.

Vad tycks?


owl hug.

 

tatuering.

Syns inte så bra under plasten men. Vissa av färgerna är lite bleka, speciellt den gröna som jag vill att ska lysa typ, får ta och fylla på mer färg när den läkt om jag känner för det då.

det gjorde inte så ont som jag trodde att det skulle göra, tur det, för jag hade förväntat mig dödssmärta, haha.
kollar på ink masters

varför fan vill man tatuera sin snopp??

Ganska onödigt men ganska trevligt.

Efter att jag gått till tatueringsstudion så spenderade jag lite tid på shopping. Vilket inte behövdes egentligen, men vafan. Allt var dock på rea eller billigt. Förutom skorna. Men jag var tvungen att köpa dem, 'cause I like them. A lot.  
 
Sport-BH - H&M (köpte en orange också) / Jeansskjorta - New Yorker / Svart linne - New Yorker (köpte ett likadant vitt också) / Skor - Din sko
 

På onsdag smäller det.

Om jag är nöjd med designen. Om inte så ska viomdesigna på onsdag och tatuera på nästa veckas torsdag om vi inte hinner på onsdag. 
 
Holy shit. Jag kommer sitta och bli plågad i typ en och en halv timme. Jag kommer dö, haha. Fast mest orolig är jag nog för designen, hoppas han kommer fram till något jag gillar, eller i alla fall något som jag gilalr rätt mycket så att det bara krävs små ändringar för att få mig helt nöjd. 
 
 
 
 

Liseberg.

Lite snabbt och lustigt beslöt jag och min köra ror Sand / Samsi / Samuel att åka till Liseberg i torsdags. Han kom hem till mig på onsdag kväll, och så åkte vi tidigt på torsdag, för att sedan vara på Liseberg hela dagen och sedan sova över på ett hotell och åka tillbaka till Örebro på fredagen. Sedan sov han en till natt hos mig och sååkte han hem till Åland på lördagen. 

Liseberg var riktigt roligt, känns som de har fler attraktioner och framförallt berg-och-dal-banor än Gröna Lund. Det första vi åkte var deras nya bergochdalbana (hur fan stavas det??) Helix. FY FAN  VAD ROLIG DEN ÄR! Den bästa jag åkt, utan tvekan! Älskar alla loopar, fartökningar, snabbheten, tynglösheten, suget i magen och alla g-krafter. Det var riktigt bra drag i dne och man hade magsäcken uppe i halsen rätt många gånger, hehe. Tur att man satt fast rejält. Vi satt längst fram under en av åkturerna och beslöt oss för att göra fula miner när kameran tog foton, och bilden blev helt fantastisk, haha! Vi stod och skrattade gott och länge innan vi köpte två bilder.

Vi blev rejält blöta också vid två tillfällen när vi åkte Flume-Ride och Kållerado, vilket ni kan se på andra bilden, haha. De fick headshot med en vattenkanon på Sand under Kållerado-åkturen och han var den enda som inte hade regnjacka, haha. Jag hade med migmin regnjacka, men hade inte dragit upp dragkedjan ändå upp, och såklart lyckades en av vattenkanonerna pricka precis där så jag blev helt blöt trots regnjackan... Haha.

j

UK dag 5 pt II - the rest.

Efter Winton Carnival drog vi in till centrum och shoppade lite mer (you gotta love Primark) samt gick längs stranden och ut på piren. Vi passade även på att strosa runt lite bland stånden på Bournemouth Food & Drink Festival och äta supergoda pizzor från ett av dem. 
 
På kvällen begav vi oss till busstationen ch tog bussen tillbaka till London, för att sedan ta bussen till Stansted och sitta där och sega fram till att flyget skulle gå vid halv 7 på morgonen dagen därpå. Vi hade dock otur och ngra passagerare saknades så vi missade vår slottid och fick sitta på planet och vänta en timme extra innan vi kunde lyfta mot Sverige. 
 
Tack Sandra och Per för husrum och utomordentligt sällskap! 
 
 

UK dag 5 pt I - Winton Carnival.

Under den sista dagen i Bournemouth och England såg vi först på Winton Carnival där olika företag och föreningar samt skolor i Winton visade upp sig och tiggde pengar (eller ville ha donationer, haha). Efter det for vi till en marknad som ordnades i samband med karnevalen. Här kommer en bildbomb från det. 
 
 

Pirrig,

Imorgon ska jag på konsultation (eller vad det nu kallas) till en tatueringsstudio här i Örebro. Hoppas det går bra och tatueraren kan trixa ihop något nice motiv som tilltalar och passar mig. Är nervös, men också förväntansfull.

UK dag 4 - Christchurch.

Under dag fyra tog vi bussen till Christchurch, som är en fin stad precis i anslutning till Bournemouth, typ. Där fanns en del ruiner och en fin kyrka som man inte fick fota i om man inte betalade, jag var lite rebellisk och smygfotade lite ändå. Ingen upptäckte mig, hehe. Vi gick även längs en jättefin promenadväg längs ån till hamnen och sedan tillbaka på andra sidan ån. Längs de vägarna fanns det bland annat jättefina gångar och trädtunnlar samt söta ankor som ville ha mat. Vi såg en vit anka också, aldrig sett en förut, haha. Och en svan som tvättade sig mitt på gångbanan, aldrig sett det förut heller, hehe.
 
Jag blev väldigt kär i den slingriga gången och trädtunneln. Önskar att vi hade sådant här i Örebro.
 
Och här kommer den sedvanliga bildbomben!
 

UK dag 3 - Durdle Door och Lulworth.

Dag tre beslöt vi oss för att åka med Discover Dorset Tours och utforska Durdle Door och Lulworth. Vår guide var en man i sina bästa år vid namn David som var riktigt skön och serviceminded, han gjorde verkligen allt för att vi skulle ha en bra upplevelse trots att vädret var allt annat än bra. När vi anlände till Durdle Door så började det regna så in i helvete, så man hade svårt att njuta av de fina scenerierna. Hann ta en del bilder innan jag blev rädd att min kamera skulle dö på grund av hur blöt den blev, så jag var tvungen att lägga tillbaka den i väskan. Min överlevde tack och lov, men vår indiske reskamrat (har tyvärr glömt hans namn, ops) fick sin kamera förstörd. Jag ska nog skatta mig lycklig att min kameras hus är vattentätat, för annars skulle den nog dött, det rann vatten ur den när vi kom hem på kvällen... 
 
Planen för dagen var egentligen att först se Durdle Door, sedan gå över ett berg och ner till Lulworth och Lulworth Cove, för att sedan åka bussen tillbaka till Bournemouth. Eftersom det regnade så sjukt mycket så satte vi oss i bussen direkt och åkte till Lulworth och fikade. David såg till att alla mådde bra och försökte lösa det hela på bästa sätt. Till slut slutade det regna och jag och Mili beslöt oss för att utforska Lulworth Cove, och även gå upp på berget vi tidigare egentligen skulle gått över. Det var en otroligt fin utsikt! 
 
Så trots att jag var genomblöt i flera timmar i sträck så var det en värd utflykt, för sceneriet är verkligen hur vackert som helt där ute! Skulle gärna utforskat Durdle Door lite mer och bland annat gått ner till stranden också, men det regnade verkligen så mycket att det inte gick. 
 
Här kommer en bildbomd. Som vanligt så är färgen och kontrasten dassig, vilket är irriterande, mne hoppas ni kan se hur fint det var ia alla fall. Ni känner kanske igen några scenerier från Pirates of the Carribbean? 
 
 

UK dag 2 - Bournemouth.

Dag två spenderades i Bournemouth. Vi shoppade lite, gick till stranden och tog det mest lugnt, var lika bra det då i alla fall jag var rätt trött både psykiskt och fysiskt av en dålig natts sömn på hostelet samt massa springandes runt i London.