ibland älskar jag volleyboll lite extra mycket.
Haka? Vad är det? Ska man ha en sån?

 

But first, let me take a fucking selfie.

 
 

Berg-Owe är nu officiellt läkt. Enligt mig i alla fall, hehe.

 

Volleyboll!

 
Nu är volleybollen igång igen! Kuuul! Första träningen i måndags var kanske inte den roligaste jag gjort, var ringrostig och det gick inte så bra. Igår däremot var det riktigt roligt! Känner att det är ny hud där tatueringen sitter,  den är känsligare och just nu känns det som att jag har ett blåmärke där typ, haha. Men antar att huden bara behöver vänja sig lite, precis som när man började spela och hade hud som var ovan. 
 

Pysselresultatet.

Jag har varit på pysselhumör nu de senaste dagarna, som ni kanske kan se på gårdagens inlägg. Nu har jag fixat ihop tre tavelväggar, här kommer resultatet.
 
 

Tavelväggen.

Nu är taveväggen så gott som klar! Ska bara se om jag hittar ramar till texterna, skulle inte vilja ha svarta ramar utan kanske vita, röda eller bara glasramar. Får se vad jag hittar.
 
 
Ska försöka berätta lite om alla bilder. Vi börjar längst ner till vänster med den stor fågelburstavlan, som jag hittade på le interwebz och skrev ut. Elefanttavlan ärfrån IKEA, men jag har klippt ut elefanterna, det var egentligen ett par rader elefanter. Texten brevid den har jag bara skrivit i Word och skrivit ut. Bilden bredvid den är en bild jag tog vintern 2010, älskar att det är så dött, grått och vitt och att det orangea lyser upp så mycket. Vi går uppåt och kollar på den lilla tavlan med tre ugglor. Ugglorna är utklippta ur en bild från IKEA. Till höger om den hittar vi erins ben, en bild jag tog i våras. Till vänster om den hittar vi en bild på en blombukett som nästan är formad som ett hjärta samt ett ljus (som knappt syns). Den bilden tog jag också i våras, om jag inte missminner mig. Till vänster om den hittar vi två små runda tavlorna. I dem hittar vi faktiskt ugglepresentpapper, haha. Till höger om den hittar vi en av mina favoritbilder, tagen sommaren 2009. Ovanför den är bara en utskriven text som jag skrev i Word och bredvid hittar vi en bild som jag hittade på Myrorna. Den heter "Förtvivlad gubbe", enligt den som gjorde den i alla fall, haha. Bredvid den hittar vi en bild på gårdagens outfit och Berg-Ove samt en iten gul tavla på en igelkott som jag hittade på Myrorna för 5kr för något år sedan, haha. 
 

Aug. 23, 2014idag har jag varit på stan med Annika. Vi fikade och jag hittade lite new stuff, eller ja, jag köpte lite new stuff; en ugglebricka, två uggletallrikar, en stor myströja och en tangle teezer. Köpte också tavelkrokar på classe, så nu under kvällen har jag äntligen kunnat spika upp alla tavlor! Tavelkrokarna från classe fungerade sååå mycket bättre än de från öob, spikarna gick inte sönder när man hamrade på dem... Ni får se tavlorna imorgon!

Denna på låret. Alltså åh! Fantastiskt.

 

My new buddy.

 

Ska skriva arbetsmiljörättstenta imorgon.

Sitter och letar reda på de lagar jag kommer behöva ha med mig. De flesta är runt 10 sidor eller något, det kan jag väl hantera att skriva ut. Sååååååå kommer vi till Arbetstidslagen med kommentarer - 95 sidor. Eh, okej. Nope. Jag hinner inte läsa och memorera den innan imorgon, så jag får hoppas att det kommer antingen ingen eller bara en fråga från den, och att jag nailar resten, trots att jag inte öppnat en enda bok. Men vi får ju ha med böckerna, så svårt kan det väl inte vara? Eller...? 

-
Att tänka är stort, att tänka rätt är större.

 

En dag på stugan.

Under tiden jag var på Åand spenderade vi som jag tidigare redan skrivit en dag på stugan. Det blev en riktigt lyckad dag och kväll med grillning, bastubadande, simning, vildmarksbadande, fotbollsspelande, badmintonmisslyckande och hängattschillande. Här kommer bilderna som jag tagit med systemkameran, mobilbilderna har ni redan sett.
 
 
 
 

På besök i Tärnebolsta.

Här kommer bilderna från dagen då jag besökte Erin ute i Finström, och vi gick på en dödens promenad i solskenet. Dödens för att det var varmt, sjukt varmt. Men trots det hade jag det väldigt trevligt ute i Finström med Erin och hennes familj!
 
 
 
 

En sjuårings verklighet.

Tionde juli 1998. Jag minns inte vilken veckodag det var. Det kunde varit en måndag. Det kunde varit en fredag. Det kunde varit som vilken dag som helst. Men det var det inte. Jag var sju år, skulle fylla åtta ett par månader senare. Jag hade sommarlov och gick i simskola. Till hösten skulle jag börja tvåan och vi skulle få en ny klassföreståndare. Jag var en helt vanlig sjuåring. Jag minns den morgonen. Tionde juli 1998. Jag minns hur pappa kom in på mitt rum och satte sig vid sängkanten. Jag minns hur han berättade att mamma tagits ifrån oss. Min mamma, min fina mamma. Jag minns när han berättade att cancern inte bara vunnit striderna, utan också kriget. Efter dryga tre år hade cancern vunnit. För gott. Det blev ingen simskola för mig den dagen.

 

Jag minns hennes bleka kropp. Hon hade blommor i händerna. Blommor som hon alltid älskat. Jag brukade plocka en av varje blomsort från mammas rabatter och binda en bukett av dem. Ibland tog jag även blommor från grannarnas rabatter. Jag ville ha en stor blomsterbukett, eftersom jag gav dem till mamma, och hon förtjänade bara det bästa. Mamma ville en dag visa mig något i trädgården. Hon hade planerat tulpaner. Fina tulpaner i lysande orange. Hon frågade om jag visste vad de hette, och berättade för mig att hon planterat dem för mig. Princess Irene. Mina egna prinsesstulpaner. Hon hade sytt en orange prinsessklänning till mig också. Prinsessan Irene. Allt detta var nu bara minnen. Nu låg hon där framför mig, blek och kall med blommor i händerna. Det såg ut som hon sov, men hur mycket jag än ville så vaknade hon aldrig. Vem skulle jag nu ge blombuketter åt?

 

Kistan sänks ner i hålet i marken. Med min mamma inuti. I det kalla, mörka hålet ska hon ligga. Ensam. Alla gråter, så även jag. Vi fick rosor att släppa ner på kistan. Röda rosor. Jag ville hellre ha en tulpan. Jag försökte få min ros att landa mitt på kistan. Den landade bredvid. Pappa hade sin arm om mig och det enda som hördes var snyftningar. Alla kramade mig, såg på mig med sorg i ögonen och grät. Jag visste inte vad jag skulle säga eller hur jag skulle bete mig. Jag ville bara därifrån. Jag ville till mamma. Var var hon? När jag kom hem låste jag in mig på toaletten.

 

Jag drömde en natt att jag vaknade i min säng. Jag vaknade och det var en vanlig morgon. Jag gick till mammas och pappas sovrum. De låg där i sin säng, båda två. De sov. Allt hade varit en mardröm. Mamma hade inte alls förlorat kampen mot cancern. Cancern hade förlorat. Förlorat stort. Jag vaknade och rusade till mammas och pappas sovrum och när jag såg den tomma sänghalvan där mamma en gång legat insåg jag att cancern trots allt segrat. Verkligheten var mardrömmen och vi hade förlorat. 

 

__________________________________________________________________________
Denna text skrev jag för ett tag sedan. har inte velat publicera den förrän nu. Det är en skildring ur en sjuårings ögon, så som jag minns den. Det har gått över 16 år sedan den dagen nu. Tiden läker alla sår, sägs det, men ärren finns alltid kvar. Med tiden så är inte ärren lika irriterade och man tänker på dem mindre. Mina ärr är blekta, men de finns. Oftast går vardagen utan att jag tänker på mamma desto mer, men ibland kommer allt upp igen. All den sorgen, all den förtvivlan och all den hjälplöshet jag kände då som sjuåring. Alla tankarna om hur vardagen hade sett ut om det inte hänt. Var hade jag varit? Hurdan person hade jag varit? Hurdan person hade mamma varit? Hur hade vår familj sett ut?

 

Folk brukar säga till mig att de inte kan förstå hur det känns att mista en av sina föräldrar och att de aldrig skulle klara av det. Sanningen är att jag inte själv heller förstår riktigt, fast jag varit med om det själv. Det är så surrealistiskt att tänka på det. Ibland känns det som att jag är en person utanför som ser på mig själv, det känns som att det inte är jag som upplevt allt det där, utan någon annan stackars sjuåring. Som på film. Men det är jag, och det kommer alltid att vara jag. 

 

Ibland spelar jag upp scener med minnen i mitt huvud för att inte glömma. De går på repeat och jag spolar in igen. Jag spolar in några kopior, för jag är rädd att glömma. Jag har redan glömt en del, och jag har ibland svårt att skilja på vad som är riktiga minnen och vad som inte är det. Det enda jag vet säkert är att filmklippen i mitt huvud är minnen, medan fotona i mitt huvud likväl kan vara kopior från ett fotoalbum jag bläddrat i. Filmklippen är minnen så som jag kommer ihåg dem. Om de verkligen hände så som jag kommer ihåg vet jag inte, men jag hoppas det. För om inte, då har jag redan glömt.

 

Idag kan jag ändå uppskatta den tid jag hade med mamma. Det är inte bara sorg och hopplöshet jag känner när jag tänker på henne. Jag kan känna glädje och värme. Idag kan jag le när jag tänker på de orangea tupanderna, jag kan le när jag tänker på min prinsessklänning, jag kan le när jag tänker på alla korgar hon målade, jag kan le när jag tänker på trädgården hon älskade och jag kan le när jag öppnar brudkistan i Kimito och ser hennes jeanshängselbyxor ligga överst. Vi fick sju och ett halvt år tillsammans. Sju och ett halvt fina år. Allt för kort tid förstås, men vi hann ändå skapa många fina minnen tillsammans. 


Barr i lövskogen.

Här kommer bilderna från photoshooten med Mili. Vilken/vilka är din(a) favorit(er)?
 

Berg-Owe the Owl fick sin touch up idag.

Yey! Daniel (tatueraren) gav mig ett till tips på namn när jag sa att jag döpt tatueringen till Owe: Berg-Owe, hahah! Did you see what he did there?

Long time no see.

Det har gått nästan 10 dagar sedan jag bloggade senast, har inte haft ro till det.
 
Så vad har hänt sedan senast då? Jag har varit en sväng på Åland och hälsat på familjen och Mili har varit och hälsat på både där och här i Örebro.
 
Jag åkte förra lördagen och kom fram till Åland på kvällen, så jag hann inte med speciellt mycket alls den dagen. Under söndagen åkte jag och en hel del kompisar till Maxinge och lunchade/fikade.
 
Det var trevligt att träffa allihop igen! Under söndagen fick jag även mina efterlängtade volleybollskor av Audrey, som också var på Åland med gusse och deras vän John. Skorna hittar ni i tidigare inlägg. 
 
På måndagen åkte jag till Erin i Finström och gick på promenad, åt middag tillsammans med hennes trevliga familj och hade det allmänt trevligt! På tisdag kom Mili till Åland och jag, Sand och Mack gav pappa sin födelsedagspresent. Vi ville ge den nu för att vi ville alla se hans reaktion när han öppnade den. Pappa har läääänge pratat om att skaffa en iPad, men han har aldrig gjort det, så vi tog tag i saken och köpte en åt honom. Han gillade den och blev glad, så det var kul! Utöver det gjorde vi inte så mycket merän att fara till Adlon och äta pizza med Mack och Sand. 
 
Under onsdagen fikade vi med Erin och gick runt lite på stan. Vi gick även strandpromenaden och satte oss ner i solen en stund vid en stenstrand. Under kvällen gick vi till Sjöfartskvarteret där det var hiroshimaafton. Ronja spelade och sjön fantastiskt och vi fick sätta i lyktor i havet. Efter det drog jag, Mili och Eva till Arken Garden och åt lite. Under torsdagen lunchade jag med Noémi och Mili med Andrea. Efter det bar det av till stugan med hela familjen plus lite till folk. Det var riktigt trevligt; vi spelade fotboll, tennis/badminton, simmade, badade bastu och vildmarksbad och åt grillat. En lyckad dag! Jag dratade i med kläderna på, så jag fick låna Johns tröja, vilken var aaaallt för stor på mig, men den var comfy, haha. 
 
Under fredagen åkte vi och fikade hos Rigmor och gick via Andrea för att checka in hennes nya fina lägenhet innan vi steg på båten och började vår resa mot Örebro. Under lördagen hade vi en photoshoot i skogen och gick på spökvandring på Örebro slott. Det var stämningsfullt. Under söndagen åkte vi in till stan och gick på Myrorna samt fikade. Vi grillade middag i skogen och sedan segade vi mest resten av kvällen. Under måndagen skulle Mili ta tåget till Göteborg för att hälsa på en av sina vänner, men det blev inställt, så hon fick en till dag här i Örebro. En rätt händelselös dag om jag ska vara ätlig, vi åt pizza och gjorde i pricip ingenting, haha. 
 
Här följer lite mobilbilder, bilder från min kamera kommer upp senare.
 
 

upptäckte just att ett t hoppat bort i headern.

well shit.

Mobilbilder duger ju inte till mycket, så här får ni några lite finare bilder på snyggingarna.

 

materialism på hög nivå!

jag hade hett upp hoppet om skorna jag beställt från usa. trodde de hade postats från usa för ett halvår sedan och hamnat på villovägar, sjunkit i atlanten eller varit ombord på MH370 eller något. men Audrey och gusse hade bara inte postat dem, och de tog med dem nu när de kom till Åland! Jag har bara sett bilder av dem tidigare, och de är fan tuuuusen gånger finare i verkligheten!!


Här får ni en blombild istället för några retarderade kristna. Känn hur pulsen sjunker.

 

Vafan!?

Läs detta och bli upprörd. 
 
"För det första talar Bibeln om att män och kvinnor har olika uppgifter, men det står också uttryckligen att kvinnor inte ska ha ansvar över undervisning."
 
Det står också uttryckligen att barn som är uppkäftiga ska stenas och att de som jobbar på söndagar ska dödas samt en massa annat bullcrap. Följer de det också? Tror inte det va... Jävla retards. 
 
Facepalm to that. And I don't care that I look like an idiot on that pic, för bevisligen finns det större idioter där ute i den vida världen. 
 
 
 

Hej mina små surskorpor.
Owes touch up-tid är fixad, woopie woop.